Regenwoud economie

Gijs Lindeman
acerola powder freeze dried

Acerola poeder - biologisch en 100% puur

Met acerola poeder voeg je eenvoudig smaak, kleur, textuur en voedingsstoffen toe aan je recepten. Onze acerola poeder wordt zorgvuldig geoogst van biologisch geteelde fruitbomen.

Lees meer →


Gijs Lindeman
açaí factory

Het proces in de açaí fabriek

Onze açaí komt niet van plantages maar wordt door ribeirinhos uit het wild geoogst. Dit zijn inheemse mensen die aan de oevers van het Amazonegebied leven. Na het verzamelen van de bessen zorgt het Almazonia team voor de kwaliteitsafwerking. Omdat de bessen erg snel bederven, kunnen ze tijdens het transport naar de açaí fabriek niet direct aan de zon worden blootgesteld.

Lees meer →


Gijs Lindeman
Duurzame, traceerbare wilde açaí kopen

Duurzame, traceerbare wilde açaí kopen

Almazonia is een kleine onderneming met een grote ambitie – het installeren van een ‘living-forest’ economie. We werken direct met de inheemse bevolking en helpen hen om alles wat wild groeit op hun land te commercialiseren, zoals açaí, cumaru en cacaobonen. Ook de açaí kopen wij direct in bij de lokale communities. Hiermee diversifiëren en vergroten we hun inkomen en daarmee de noodzaak om het levende regenwoud te beschermen.

Lees meer →


Gijs Lindeman
Importing tonka beans from Brazil

Tonkabonen uit Brazilië

Tonkabonen zijn donkere en gerimpelde zaden van de Dipteryx Odorata, een bloeiende boom afkomstig uit Zuid-Amerika. In Brazilië komt de tonkaboon boom veel voor in de staten Pará en Amazonas. Tonkabonen zijn een van de meest voorkomende ingrediënten in de parfumerie.

Lees meer →

Recente artikelen