Açaí bowl

Açaí ain´t açaí: dry matter of açaí

Kwaliteit van de açaí bowl

Açaí-bowls worden steeds populairder in Nederland. Maar wat bepaald nu de kwaliteit van deze gezonde lekkernij?

Eeuwenlang zijn lokale gemeenschappen zich bewust van de voedings- en geneeskrachtige eigenschappen van de açai-bes die spontaan en overvloedig groeit in het Amazoneregenwoud. Omdat de açai-bes erg snel bederft, is het niet mogelijk om de bessen vers te eten. Daarom wordt de açaí-bes direct na de oogst diepgevroren voor het maken van een açaí-bowl. Voordat de açaí echter kan worden ingevroren, moeten de pitten worden verwijderd. De açai-bes bestaat voor bijna 90% uit pit. Het proces van het verwijderen van het vruchtvlees heeft een grote invloed op de zuiverheid en kwaliteit van de açaí-bowl.

Vruchtvlees açaí

De eetbare laag van de açaí is slechts 1 à 2 mm dik. Om dit dunne laagje te verwijderen, worden de vers geoogste açaí-bessen tegen elkaar gerold in een trechter. Omdat de açaí-bes van nature erg droog is, wordt er water gebruikt in het proces waarbij de açaí-bessen worden omgezet in pulp waarmee de açaí-bowl wordt gemaakt. Dit percentage wordt uitgedrukt in het vruchtvlees van açaí. Hoe hoger het % vruchtvlees, hoe minder water er wordt gebruikt en hoe zuiverder de açaí-bowl is. Het is het % vruchtvlees die de zuiverheid van de bevroren açaí-pulp bepaalt. Er zijn drie gestandaardiseerde kwaliteitsniveaus voor açaí-pulp:

Açaí ´fino´ (C): lage tot gemiddelde % vruchtvlees (8% -11%).

Açaí 'medio' (B): middelmatige tot hoog % vruchtvlees (11% - 13%).

Açaí 'grosso' (A): een zeer hoog % vruchtvlees (13%-15%).

Maak nu zelf uw açaí bowl met de açaí van Almazonia. U kunt onze açaí kopen in twee varianten. Pulp in 100 gram zakjes, verpakt in 6 KG dozen. En in deelblokjes van 8 mm. Deze zijn verpakt in 1 kg zakken. De deelblokjes zijn uniek en maken het maken van açaí bowls en smoothies veel makkelijker en sneller. Eet smakelijk!

acai bowl

Oudere post Nieuwere Post