Wilde cacaobonen uit Amazonia

Wild cocoa from Amazonia

Traceerbare, wilde cacaobonen uit Amazonia

Als we het hebben over wilde cacao uit de overstromingsvlakten in Pará, Brazilië, biedt Almazonia je een prachtig verhaal. Namelijk dat van een avontuur waarin we samen met de inheemse gemeenschappen een infrastructuur ontwikkelen die ons in staat stelt de wereld te verrassen met inheemse, wilde cacaobonen uit het Braziliaanse regenwoud. En het is niet alleen de fijne smaak en de groei van het inkomen voor de Amazone-gemeenschappen die het speciaal maken. Investeren in onze wilde cacao betekent ook dat je ons helpt om het levende regenwoud te beschermen tegen ontbossing.

We elimineren compromissen

Om een ​​constante, fijne cacaobonenkwaliteit te kunnen bieden, koopt Almazonia de met de hand geplukte, geoogste cacao pods van de lokale gemeenschappen. Na een zorgvuldige kwaliteitsselectie begint het naoogstproces direct. Omdat de wilde cacao groeit in de uiterwaarden, beginnen onze teams met de fermentatie van de wilde cacao pods terwijl ze de cacao per boot naar onze hub in Abaetetuba vervoeren. Dit kan 1 à 2 dagen duren. Fermentatie van de pods is om twee redenen belangrijk. Ten eerste zorgt het ervoor dat de cacaokwaliteit wordt beschermd tijdens reizen per boot over de rivier en niet wordt verpest door vervuiling met rivierwater. Ten tweede helpt deze techniek ons ​​om de aanwezige zuurgraad te verlagen.

Almazonia heeft geïnvesteerd in de oprichting van een centrale hub voor na de oogst met een deskundig team. Door een nauwe samenwerking krijgen we het beste van twee werelden: fijne wilde cacaobonen met een consistente smaak en betrouwbare beschikbaarheid voor chocolademakers over de hele wereld.

Onze wilde Amazonia cacao bonen - puur en persoonlijk

Omdat de opbrengst per hectare lager is dan die op de plantage, blijft wilde cacao zeldzaam. Door samen te werken en door de naoogst en logistiek te centraliseren, kan Almazonia wilde cacaobonen aanbieden tegen een competitieve prijs.

Door handelsovereenkomsten transparant te houden, creëren we een op samenwerking gerichte werkcultuur die vriendelijker is. We werken klein en groot, om onze wilde cacaobonen uit de Amazone uiterwaarden een persoonlijk tintje en wereldwijde potentie te geven.

Kies voor wilde cacao en help ons de bio-diverse schoonheid van het Amazone-regenwoud te beschermen

Door te kiezen voor wilde cacaobonen uit Almazonia, helpt u ons een unieke cultuur te beschermen. En we kunnen u ondersteunen met geweldige verhalen van geweldige plaatsen en mensen. Met onze mensen die dagelijks in het regenwoud aanwezig zijn en rechtstreeks samenwerken met de inheemse families, zullen we u graag onze verhalen en materialen delen. Daarmee helpen we u om een ​​campagne op te zetten die relevant, authentiek en op maat is gemaakt.

Wilde cacaobonen uit Almazonia

  • Proef wilde cacaobonen in zijn puurste vorm uit Amazonia. Wilde cacao geoogst, niet van kunstmatige plantages, maar rechtstreeks uit de rijkste bron van de natuur; Amazonia.
  • We kopen met als doel het staande bos te behouden en de biodiversiteit te beschermen.
  • We werken rechtstreeks samen met de inheemse families om premiebetaling en volledige traceerbaarheid van onze cacao te garanderen.
  • We controleren de fermentatie, droging en logistiek om een ​​optimale smaakcreatie en bescherming te garanderen.
  • We controleren elke stap van boom tot magazijn in Amsterdam om u betrouwbare, fijngedroogde cacaobonen te bieden.

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze wilde cacaobonen of voor samples.


Oudere post Nieuwere Post